cropped-Favicon-512x512-1.png

Waarom wij wordpress gebruiken

Delen

Eenvoudig door de klant bij te houden

WordPress is een content management systeem (CMS). Wat vrij vertaald neerkomt op het volgende: het systeem achter je website om bijvoorbeeld gemakkelijk plaatjes en teksten aan te kunnen passen of in te voegen. Zo kan iedereen, ook als je geen technische kennis hebt, snel en makkelijk aanpassingen doorvoeren op een WordPress website.

Het feit dat bijna eenderde van alle websites op WordPress draaien, zegt wellicht al genoeg. Het is niet alleen een simpel systeem is, maar ook nog eens een systeem waar ontzettend veel mensen mee werken. Hierdoor is er een enorme groep van mensen met kennis van WordPress. Dat is handig voor inspiratie, maar ook als je tóch nog een vraag hebt. Praktisch elk antwoord is één zoekopdracht op Google van je verwijderd.

WordPress is open source

De populariteit van WordPress komt onder andere doordat WordPress open-source is. Dat betekent dat de broncode van WordPress openbaar is, en door iedereen in te zien is. Dat betekent ook dat iedere programmeur mee kan helpen WordPress verder te ontwikkelen, veiliger, sneller en beter te maken.

Elke enthousiaste programmeur kan mee helpen bij het bouwen van WordPress onderdelen. Daar wordt WordPress beter, sneller en veiliger van.

WordPress thema

WordPress komt in een aantal verschillende smaken, thema’s en maatwerk. Simpel gezegd houdt dit in dat je een kant-en-klaar WordPress thema kunt kopen of het volledig op maat voor je eigen bedrijf kunt (laten) maken. Denk hierbij aan bjivoorbeeld logo, lay-out, kleuren en lettertypes.

Een goed thema kost een paar tientjes tot enkele honderden euro’s. Daarmee heb je heel snel een basisopzet voor je website die je zelf aan kunt passen.

Daarna komt het echte werk: de template ombouwen. Je kunt kleuren aanpassen, je logo toevoegen, foto’s uploaden en eenvoudig wat elementen toevoegen. Het nadeel is dat je niet altijd alles kunt veranderen. Soms kan iets niet binnen het thema dat je hebt gekocht of beschik je zelf niet over de technische kennis om dit aan te passen.

Voor veel mensen is een thema aanpassen moeilijker dan ze van tevoren dachten. Een homepagina maken gaat meestal nog. Maar menu’s toevoegen, een contactformulier werkend krijgen en links tussen webpagina’s goed laten functioneren blijkt vaak lastiger dan gedacht. Zeker als je er rekening mee moet houden dat je website niet alleen op een PC, maar ook op een mobiele telefoon of tablet goed moet functioneren.

Laten maken

Een website laten maken is een andere optie. Dat kost natuurlijk geld, maar dan heb je meteen de nadelen gehad. Voor de rest zijn er eigenlijk alleen maar voordelen. Je website door een expert laten maken betekent:

– expertise
– je krijgt precies wat je wilt
– je hoeft er zelf geen tijd in te steken
– volledig werkende en responsieve site (te lezen op alle apparaten)
– snelle website
– correcte technische opbouw (belangrijk voor Google)
– overleg
– technische ondersteuning
– support en updates

En het zijn die dingen die het verschil maken tussen een goede en een slechte ervaring die klanten krijgen als ze je website bezoeken. Een goede ervaring leidt tot conversie, een slechte niet.

Bij Blue Bubbles hebben we aardig wat ervaring op het gebied van (online) marketing en wat wel en niet werkt. Dat gecombineerd met onze WordPress kennis betekent dat we een betere website kunnen maken dan menig ander bureau. 

Wil je daar meer over weten? Of gewoon eens een gesprek aangaan. Dat kan. Enige dat je hoeft te doen is ons te bellen of het contactformulier in te vullen.

Vragen of opmerkingen over een artikel?

Laat het ons weten.

Open chat
Hallo, welkom bij Blue Bubbles. Waarmee kunnen we je helpen?