cropped-Favicon-512x512-1.png

Webshops verbreken records op Black Friday

Delen

Omzet webshops met 23% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Black Friday geeft een boost aan online verkopen.

Aantal online bestedingen blijft stijgen.

Het aantal online Black Friday bestedingen is afgelopen vrijdag met maar liefst 23 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Ook in de aanloop naar vrijdag is er vaker online gewinkeld, meldt online betaalbedrijf Klarna zaterdag. Op vrijdagavond rond 21:00 bedroeg de omzet meer dan 483% (!) ten opzichte van de omzet van een reguliere vrijdagavond.

IDEAL heeft het op Black Friday ook goed gedaan. Het bedrijf liet weten maar liefts 5,39 miljoen betalingen verwerkt te hebben. Dat is een nieuw dagrecord voor het bedrijf. De betalingen die via IDEAL waren gedaan waren samen goed voor zo’n 430 miljoen euro aan omzet. Het bedrijf verwerkte maar liefst 100 betalingen per seconde volgens nu.nl. Het aantal fysieke aankopen bedroeg 5% minder dan vorig jaar waarbij de omzet daalde van 630 miljoen naar 529 miljoen.

Black Friday populair bij leeftijgsgroep 25-40.

Black Friday is volgens iDeal, die zo’n 38.000 Nederlandse webshops als klant heeft, vooral in trek bij de leeftijdsgroep 25-40 jaar. De sterkste groei komt bij de groep 25 jaar en jonger vandaan. In Noord-Holland werd op Black Friday met een plus van 17 procent de grootste toename vergeleken met een gemiddelde vrijdag genoteerd. Ook in Utrecht en Zuid-Holland kochten consumenten meer dan anders.

Hele week hoge (online) omzetten.

Ook de aanloop naar Black Friday was druk. Op maandag, het begin van de zogeheten Black Week, was het aantal betalingen via iDEAL al direct een kwart groter dan normaal. Bij betaalbedrijf Klarna werd over de maandag tot en met de donderdag een toename van het aantal bestedingen met 48% gescoord ten opzichte van vorig jaar.

Volgens ICS (International Card Services – het bedrijf achter Mastercard en Visa) lag het gemiddelde aankoopbedrag afgelopen week op bedrag van € 86,- euro per persoon.

bron: nu.nl

Vragen of opmerkingen over een artikel?

Laat het ons weten.

Open chat
Hallo, welkom bij Blue Bubbles. Waarmee kunnen we je helpen?